8/28/09

Koleksi SMS Lebaran Idul Fitri Ku Bahasa Sunda


Boboran Shiam,Idul Fitri

Bilih aya dulur boh wargi nu meryogikeun Short Message Service atanapi SMS Boboran Shiam dina Bahasa Sunda , sim kuring seja posting Koleksi SMS Lebaran Idul Fitri Ku Bahasa Sunda , pikeun tali paranti anu dikumpulkeun tina koleksi pribadi kintunan para wargi ka HP jisim abdi ditambih copy paste ti blog para wargi.

Kanu peryogi mangga di copy , sareng bilih bade nyobi nambihan koleksi , mangga diantos pisan pedar bae di kolom komentar ulah disimpen dina ati , langkung sae di bagi-bagi. Teu hilap Weninggalih nu dipamrih, jembar panalar nu diteda, kana laku nu teu luyu, kana lampah anu salah .. bilih basa dina blog para wargi ka copy paste tanpa widi.

Buat sobat yang mau nambahin SMS dalam bahasa apa saja silahkan masukan pada kolom komentar , mari kita sharing dan merasakan indahnya berbagi , bila sobat memerlukan Kumpulan SMS Ramadhan dan Ucapan Selamat hari raya idul Fitri dalam Bahasa Indonesia dan Inggris ada disini .

Mangga nyanggakeun Koleksi SMS Lebaran Idul Fitri Dalam Bahasa Sunda mugi katampi.

  1. Niti wanci nu mustari , ninggang mangsa nusampurna , dina Idul Fitri anu ieu.. hayu urang sami-sami ngabersihkeun rereged ati.. tina khilaf sinareng dosa.. Taqqobalallahu minna wa minkum, Shiyamana wa shiyamakum.
  2. Bilih aya tutur saur nu teu kaukur, reka basa nu pasalia, laku lampah nu teu merenah, wilujeng boboran shiam neda sih hapunten tina samudaya kalepatan lahir sinareng bathin.
  3. Sadaya jalmi tiasa ngiring lebaran....... tapi teu sadaya jalmi tiasa ngiring Idul Fitri.... mugi urang kalebet jalmi nu tiasa ngiring Idul Fitri..... wilujeng boboran shiam 1430 H. Hapunten samudaya kalepatan.
  4. Laligarna tarate dina talaga hate. nyambuangna seungit malati nu ligar dina taman ati janten ciciren lubarna kalepatan antawis urang. Wilujeng boboran shiam 1430 H. Taqqobalallahu minna wa minkum, Shiyamana wa shiyamakum.
  5. Batin nu usik nyaliksik diri, bilih kasabit kaciwit ati, karumpak ungkara basa, kadudut kalindu qalbu,mugia rido galih jembar pangampura tina samudayaning kalepatan. wilujeng boboran shiam 1430 H. Hapunten samudaya kalepatan.
  6. Ngahaturakeun wilujeng boboram shiam 1 syawal 1430 H, bilih kantos nyungkelit dina ati, tugenah dina manah, kasiku catur, katajong omong ku pribados, mugi ridho ngahpunten samudaya kalepatan.
  7. Bilih aya langkung saur bahe carek , Kaciwit kulit kabawa daging, Tunggul dirurut catang dirumpak, Nyungkelit ati teugeunah manah, Mudut pangampura , Wilujeung boboran shiam 1430 H
  8. Wening galih nu dipamrih , Jembar manah nu dipilampah , Wilujeng boboran shiam 1428H,
    kalayan neda pangapunten tina samudayaning kalepatan
  9. Sugrining runtah kalepatan dina manah , nyeuri peurihna ati sanubari , mugia lubar ku silaturahmi,
    Wilujeng boboran shiam 1430 H . Taqobalallahu minaa waminkum
  10. Sanajan raga paanggang, teu bisa amprok dampal panangan ,
    Ngan saukur bisa ngirim surat, chating jeung SMSsan
    Kalayan dibarengan ku kaikhlasan, neda dihapunten samudaya kalepatan
    Wilujeng Boboran Syiam 1430 H
  11. Kedaling rasa nu pinuh ku bangbaluh hate, urang lubarkeun, ngawengku pinuh ku nyuuh,
    meungpeung wanci can mustari., Neda dihapunten kana samudaya kalepatan,
    bilih kantos nyungkelit dina ati, kasiku catur, katajong omong dina cariosan anu matak ngarahetkeun kana manah, kumargi urang mah teu tiasa lumpat tina kalepatan sareng kakhilafan. Sim kuring ngahaturkeun Taqabalallahu Minna Wa Minkum, Wilujeung Boboran Shiam 1430 H
  12. Weninggalih nu dipamrih, jembar panalar nu diteda, kana laku nu teu luyu, kana lampah nu sulaya.. Wilujeng boboran shiam 1430 H. Taqqobalallahu minna wa minkum, Shiyamana wa shiyamakum
  13. Wening galih nu dipamrih jembar manah nu diseja mugi agung cukup lumur neda kana samudaya kalepatan lahir tumakaning batin, wilujeng boboran siam
  14. Mugi cukup lumur jembar pangampura bilih aya bobo sapanon carang sapakan neda dihapunten samudaya  kalepatan. wilujeng boboran siam
  15. Bersih galih nu diperedih, leah mana nu diseja, dina ieu fitri kiwari, wanci nu mustari susuci diri nyanggakeun hapunten nukasuhun
  16. Nyucruk laku sunah Rasul, mapay lacak agama islam, gema takbir nu agung dipungkas kutali
    silaturahim neda pangampura kasadayana wilujeng boboran shiam 1430 H
  17. Jatidiri anu suci rasa jiwa nu tanpa noda , mugia sing ngajadi disarengan ku iman taqwa, nuantukna nunda kanyaah, nyimpen kadeudeuh, silih hampura kapapada jalma, panuhun sihapunten sadaya . Taqqobalallahu minna wa minkum, Shiyamana wa shiyamakum
  18. Kaluluputan kalelepatan simkuring saparakanca, wilujeng boboran siam nyuciken diri ka Illahi, hampura diri ka gusti nu maha suci, mugia dina ieu fitri, sungkem diri ngajadikeun jalmi nu fitri, wilujeng boboran Boboran Shiam 1430 H.
  19. Nitih wanci nu mustari ninggang mangsa nu utama, nyucikeun panyakit ati, balik diri kanu suci hapunten samudaya kalepatan lahir sinareng batin. wilujeng boboran siam.
  20. Tina weningna ati nu surti, tina mumunggang rasa nu ageung rumasa, bilih aya tutur saur nu teu kaukur, aya lampah nu teu merenah, tur lisan nu ngaraheutkeun manah, neda pangapunten lahir tumekaning batin, mugi luntur qolbu jembar pangampura. Wilujeng boboran siam 1430 H. Taqobalallohu mina waminkum siamana wasiamakum, minal ‘aidin walfaizin.
  21. Mipit amit seja nurih kapeurih ati, malah mandar lubar akar-akar angkara na satungkebing rasa. Ngala menta galura pangampura tina sagala lalampahan tur rumpaka nu ngagelar raheut manah. taqoballhu minnawmnkum,taqobalahuyakarim.
  22. Bilih aya luhur saur bahé carék, tutur nu teu kaukur, laku-lampah nu teu merenah dugi ka ngaraheutkeun manah, di bulan nu pinuh barokah ieu hayu urang silih lubarkeun silih hapunten lahir batin, hayu urang mapag 1 Syawal 1429 H ku kabungahan tur kaikhlasan.
  23. Harta paling berharga adalah sabar, teman paling setia adalah amal, ibadah paling indah adalah ikhlas, harga diri paling tinggi adalah iman, dan pekerjaan paling berat adalah memaafkan. maaf untuk lisan yang tak terjaga, hati yang yang berprasangka, janji yang terabaikan dan sikap yang pernah menyakitkan. Taqobalallohu minna waminkum syimana wa shiyamakum. Minal aidzin wal faidzin.
  24. Ti Lahir dugi ka Bathin.. Pamundut nu kapihatur , ligar manah ku kaikhlasan , tiasa ngalubarkeun, tina sanes kanten samudaya kalepatan, inggis catur teu kaukur , lampah lali nincak salah , neda sihapuntenna. Wilujeng boboran shiam 1429 H
  25. Wilujeng boboran siam 1429. Minal aidin wal faizin. Mugi barokah Ramadhan nuyun lakuning lampah urang dina enggoning nyorang sawelas sasih anu bakal karandapan.
  26. Taya basa nu bisa direka, taya saur nu bisa jadi pangjajap catur, lintang ti kedalna ucapan “wilujeng boboran shiam” neda dihapunten lahir tumekaning batin.
  27. Bilih kantos kasisit sebit kana ati, kapancah kaléngkah ucap, kajenggut kababuk catur, tawakufna nu kasuhun. Hapunten sadaya kalepatan.wilujeng boboran
  28. Ngeunteung na raga katineung, nyaliksik diri ngarampa dada bari reureuh milang dosa, breh bulan pangharepan geus lekasan poe fitri nembongan. Neda sihapunten
  29. Najan panangan teu amprok, basa teu nyapa, raray teu tepang. hate sanubari meredih kedah silih bebaskeun, diri silih sucikeunn, mudah2an urang sadayana janten jalmi nu taqwa.amin
  30. Mipit amit seja nurih kapeurih ati, malah mandar lubar akar-akar angkara na satungkebing rasa. Ngala menta galura pangampura tina sagala lalampahan tur rumpaka nu ngagelar raheut manah. taqoballhu minnawmnkum,taqobalahuyakarim

Sakali deui bilih aya nu bade nambihan Koleksi SMS Lebaran Idul Fitri Ku Bahasa Sunda.. mangga diantos.. cag ah


Link pustaka : Prayudi ,  mpang99  , Galuh Purba





  1. Thanks telah mampir, yo kita saling vote dan comment..
  2. Bila berkenan tolong bagikan dengan tombol share di atas.
  3. Gratis langganan artikel blog ini, silahkan klik Disini, atau masukan email disidebar yg telah disediakan

Sobat sedang membaca artikel Koleksi SMS Lebaran Idul Fitri Ku Bahasa Sunda, bila berkenan silahkan share artikel ini dengan tombol share di atas. Bila mau COPAS untuk di blog sobat, dimohon meletakkan link aktif sebagai Sumbernya dengan copy kode di bawah ini.

Related Post:

111 comments:

  1. Assalamualikum..haturnuhun tos nyumpingan ka blog keluargaku syurgaku nya kang..ih blogna hebat nganggo bahasa sunda ...bade di copas ah nya kang widi nya..

    ReplyDelete
  2. Assalamu'alaikum,
    Subhaanallah, bagus-bagus sekali koleksi sms lebarannya, terima kasih sudah berbagi ke kita semua.
    (Dewi Yana)

    ReplyDelete
  3. sori ya sob baru sempat konfirm,, linknya dah dipasang di footer silahkan di cek,, maaf ya kelamaan kadang saya lupa sob,, :D

    ReplyDelete
  4. Halah, geuning akang teh USA (Urang Sunda Asli). Kawitna timana Kang ? Ti luhur sausap rambut, ti handap sausap dampal, bilih aya anu katajong omong... (halah hilap deui terasna mah),neda dihapunten tina samudaya kalepatan

    ReplyDelete
  5. Ngiring urunan kanggo ki dulur ah..

    Urang palidkeun kapeurih ka sagala asih, urang lokat kalepatan ku tirta ning rahmat, urang sulam kembang kanyaah ku sutra hampura. wilujeng boboran siam 1429H.

    Ngaturaken wilujeng Idul Fitri 1429 H.
    Nyuwun gunging pangapunten.
    Mugi kito kanugrahan jatining fitrah saking gusti ingkang Maha Pemurah. Amin

    ReplyDelete
  6. Opung juga ikutan nih

    Horas bah..., Selamat Idul Fitri 1430 H, molo adong pe na sala panghatai on dohot pangalaho nami, mangido ma’af ma hami, sian bagasan roha nami Pauk pauk hudali ma pago pago tarugi, Na tading taulahi, na sala ta pauli….

    ReplyDelete
  7. jujur nda ngerti saya kang...
    mbulet juga tuh bahasa sunda ya -_-

    ReplyDelete
  8. Bilih aya carios anu teu katoreksa , basa teu kapirosea
    tutur galur teu ka ukur , paripolah kirang merenah,
    neda si hapunten , mapag boboran shiam 1430 H

    ReplyDelete
  9. rachmat urang sunda oge kang, ngan cicingna weh di jakarta, abdi mah sunda argentina (aya turunan gen tina) ayah jeung bunda, :D

    ReplyDelete
  10. @ para wargi : halah toseeur geuningnu peryogi di jawab... tos ah ka sakumna dulur2 bae.. hatur nuhun kanu tos pedar komentar mugi urang teu hilap ka baligeusan ngajadi

    ReplyDelete
  11. bagus juga bahasanya ya....... <".">

    ReplyDelete
  12. Wah byk bgt koleksi SMS Lebarannya. Tapi..aku ga ngerti artinya apa ^^

    ReplyDelete
  13. hatur nuhun tos ngopi tina link blog simkuring

    ReplyDelete
  14. A Semua sobat :makasih atas komen nya an selamat menjalankan ibadah puasa

    ReplyDelete
  15. @ mpang99 : hatur nuhun kidulur .. mung geuningan bade koment di blogna teh ribet pisan,

    ReplyDelete
  16. Hehehe..mantaps ni Kang..!
    Saya punya banyak teman orang Sunda, tapi saya gak bisa bahasa Sunda..hehehe..! Lumayan, buat ngucapin Selamat Idul Fitri...

    ReplyDelete
  17. hatur nuhun kang kolek si sms na sae pisan,.,
    kedah di pertahanken nya budaya urang sunda teh !!

    ReplyDelete
  18. @ sadaya wargi2 nu tos kersa rurumpaheun ka Saung web ,,, hatur nuhun pisan.
    @ buluxcbd : geuningan teu aya linkna ki dulur ??

    ReplyDelete
  19. Aduh kalo baca yang ginian teh jadi inget masa kecil kalo lagi libur lebaran di Bandung dulu...

    ReplyDelete
  20. Met lebaran untuk para blogger semua. Mohon maaf lair batin ya,..

    ReplyDelete
  21. biasa kang saungweb ari dina blog multiply teh rada hese kedah daftar heula... :-)

    ReplyDelete
  22. Nuhun, inpona saé pisan. Neda widi bade dikopi pasteu

    ReplyDelete
  23. du..uwh.. sok asa janten ararisin.. abdi USA (Urang Sunda Asli) tapi tetiasa basa sunda nu merenah.. Keren lah.. Hidup USA..
    turnuhun.. tos babagi elmu basana.. mugia sing janten berkah kanggo urang sadaya.. Amiin..

    ReplyDelete
  24. Teu acAn boBoran seC nMbe sasih syiam tP sinareng sAsih nu saE....Ti abDi maH mEt puAsa wE nYa....taH Ke MeT LebaRan upMi toS wKtos na....hTur nuHUn sDya..Abdi USA...KanggO kaNg iBing mUgi di tamPi kUnu kWasa aMIeeeeennnn...

    ReplyDelete
  25. Hatur nuhun ka adayana nutos kersa rurumpaheun ka ieu blog

    ReplyDelete
  26. Saya juga perlu .. duh sae pisan..

    ReplyDelete
  27. nu ieu rada mantap pisan

    hatur nuhun kang...

    ReplyDelete
  28. @ Ki dulur : sok dikeot we lah hehe

    ReplyDelete
  29. sampurasun...
    hatur nuhun kang... sae pisan...

    ReplyDelete
  30. waduh hatur nuhun kang sim kuring enya ge urang sunda da ari ngareka bahasa mah teu tiasa ...mungtiasa nyarios standar wae....tapi gening alhamdulilah aya didieu nyungkeun abdi nya kango sms ke waktosna....sae pisan artikelna da upami kenging sms anu panjang sareng di reka reka teh simkuring mah sok bingung ngawalerna makanm waktos kango konsep...heheheh nuhun ah ...permios...

    ReplyDelete
  31. Ngiring copas Kang. Hatur nuhun.

    ReplyDelete
  32. Hatur nuhun tulisanna, abdi peryogi pisan

    ReplyDelete
  33. Whenever wandering thomas sabo charms in a very wintry thomas sabo jewellery wonderland totals some sparkle thomas sabo uk to any eyes, and even memories thomas sabo rings of any big day thomas sabo watch to the fields makes a thomas sabo watches grin on your face, or thomas sabo wholesale simply the original thomas sobo bracelets snowflakes of the weather sabo jewellery build someone feel like thomas charm bracelets a baby when, a perfect gift idea is thomas sabo rings correct on you- Snowflake thomas sabo watch earrings. Snowflake thomas sabo watches bracelets, hooks and pendants arrive thomas sabo wholesale lots of types. There may for thomas sobo bracelets certain a single i mean the ideal section for you, above thomas sabo charm all, to one's special someone.New discovery a couple of snowflake rendering it a real ideal bracelets focus?

    ReplyDelete
  34. Wah dah mulai mau kirim2 sms lebaran lagi nih

    ReplyDelete
  35. Sekarang perlu lagi nih untuk kirim2 selamat Idul Adha..

    ReplyDelete
  36. @ sobat2 : Makasih atas kunjungannya.. sekarang dah mau Idul Adha.. sok ah bilih peryogi.. hehe

    ReplyDelete
  37. yang ga ngerti bahasa sunda bisa cek kamus sunda versi online di sini http://www.kamusbahasasunda.com/

    ReplyDelete
  38. Informasinya unik mas, bisa dikunjungi ini pas musimnya lebaran. Ditambahin lagi dong koleksinya biar semakin banyak mau pilih yang mana.

    ReplyDelete
  39. ade roeslan ; nuhun pisan..

    ReplyDelete
  40. lisan nu kedal teu kendat nyalahan, tingkah mah palika ngajadi dosa.... haturan wilujeng boboran shiyam 1 syawal 1432 H... neda dihapunten samudaya kalepatan lahir tumekaning batin...

    ReplyDelete
  41. lisan nu kedal teu kendat nyalahan, tingkah mah palika ngajadi dosa.... haturan wilujeng boboran shiyam 1 syawal 1432 H... neda dihapunten samudaya kalepatan lahir tumekaning batin...

    ReplyDelete
  42. hatur nuhun kang sae pisan sms lebaran na, nuhun ijin copas kang..

    ReplyDelete
  43. mantap kang,hatur nuhun yak...

    ReplyDelete
  44. Sararae pisan SMS na, janten bingung bade nganggo nu mana hehehe

    ReplyDelete
  45. bagus dan keren,..
    aku copy tadi, hehehe..
    maklum sundaku pas pasan
    :D
    salam kenal yah

    ReplyDelete
  46. hatur nuhun kang,,janten bingung bade milih nu mana,,ah sadayana we nya,,supados benten smsna ka tiap jalmi teh..hehe

    ReplyDelete
  47. bisa di pakai nih untuk lebaran bulan depan. hehehe

    ReplyDelete
  48. mantap pisan euy , hatur nuhun kang admin ku abdi badi di save dina handphone

    ReplyDelete
  49. pribados rumaos urang sunda tulen, mung pami ngareka basa kirang paos, komo pami anu matak nyeredet kana manahmah,yu ah urang mumule basa sunda teh ......

    ReplyDelete
  50. nuhun akang geninggan bhsa sunda teh seer keneh

    ReplyDelete
  51. wuidih mantabs nih bisa sms ria sama orang2 sunda.thx ya

    ReplyDelete
  52. NUHUN parantos share, ka anggo pisan :-bd

    ReplyDelete
  53. kang hatur nuhun kaleresan wengi ayna nju malam takbiran ..
    ijin share sreng ijin copas ya kang,,!! :D

    ReplyDelete
  54. Waduuhh, keren banget kayaknya, sayang sy tidak spenuhnya mngerti kang, pengen bgt bisa bhs sunda, sy saran ya kang, skalian ditranslit ke bhs indo kang, jadi semua org bisa ngerti... hehe
    nuwun, agus

    ReplyDelete
  55. waduh mani seer pisan kang eta smsna!!!
    tapi hebat lakh

    ReplyDelete
  56. sae kacida kang . . .!!!
    jadi inget ka leumbur

    hebring pisan pokona mah

    ReplyDelete
  57. aduh sarae pisan abdi jadi lier milihna ah bade di kopay we sadayana

    ReplyDelete
  58. nu ieu rada mantap pisan

    hatur nuhun kang...

    ReplyDelete
  59. unik, kreatif, dan menarik. mantab.,.,

    ReplyDelete
  60. aduh ieu hartosna naon kang?
    saya kurang ngerti hehehe
    aya translatena teu? :P

    ReplyDelete
  61. sae pisan ujang mangga terasken postingan ku bahasa sunda

    ReplyDelete
  62. terima kasih atas artikelnya ya
    bermanfaat sekali

    ReplyDelete
  63. thanks udh share informasinya ya.
    sukses trus

    ReplyDelete
  64. salam kenal nih dari om badut

    ReplyDelete
  65. This paper is so nice and interesting to note, as the writing is on the website saatnya that discusses the kata kata galau, bisnis online and many other interesting posts.

    ReplyDelete
  66. I've been meaning to write something like this on my own web site kata kata cinta and now you have given me the idea to write, thank you

    ReplyDelete
  67. I love being able to read the news on this website, I would often visit and I hope you can visit my website too, thank you

    ReplyDelete
  68. SMS lebaran selalu banyak diminati oleh banyak orang menjelang lebaran. Thanks ya, dah dapat di sini banyak.

    ReplyDelete
  69. artikel yang saya baca ini sangat menarik dan saya sangat suka membacanya. terima kasih

    ReplyDelete
  70. hahaha lucu lucu, boleh nih buat lebaran taun depan.... ane save gan di notepad.....

    ReplyDelete

Bagi sobat-sobat silahkan comment disini, Insya Allah saya comment balik di blog anda. Trims atas kerjasamanya

Translate

Langganan Artikel

Artikel Gtais : :

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme !, Converted into Blogger Template by Bloganol dot com ! Modified by Saung Web ! , On Blogger