2/10/10

Membuat Scroll Pada Archive Blog


Masih dalam rangkaian utak-atik template untuk tampilan blog, kali ini akan berbagi cara Membuat Scroll Pada Archive Blog seperti pada blog ini jika jumlah artikelnya pada bulan itu banyak maka scrollnya akan berfungsi.  Ini juga sekaligus sebagai realisasi dari janji saya pada postingan sebelumnya.

Cara Membuat Scroll Pada Archive Blog ini hampir sama dengan membuat Fungsi Scroll Pada Label / Kategori yang telah saya posting sebelumnya, perbedaannya hanya terletak pada kata label dengan archive saja.

Untuk  jelasnya langsung saja langkahnya seperti ini :

  1. Masuk dulu ke Acount Blogger atau Dashboard
  2. Pilih Layout , lalu klik Edit HTML
  3. Centang dulu  Expand Widget Templates
  4. Cari kode yang seperti ini : <div id='ArchiveList'>  atau kata Archive.
  5. Untuk memudahkan mencarinya , pakai saja Ctrl +F , terus ketik kata yang dicari dikotak yang disediakan, lalu klik next. 
  6. Kalau sudah,  tambahkan kode warna merah itu sebagai scollnya
  7. Lengkapnya kode tersebut seperti dibawah ini :

    <h2><data:title/></h2>
      </b:if>
      <div class='widget-content'>
    <div style='overflow:auto; width:ancho; height:200px;'>
      <div id='ArchiveList'>
      <div expr:id='data:widget.instanceId + &quot;_ArchiveList&quot;'>
        <b:if cond='data:style == &quot;HIERARCHY&quot;'>
         <b:include data='data' name='interval'/>
        </b:if>
        <b:if cond='data:style == &quot;FLAT&quot;'>
          <b:include data='data' name='flat'/>
        </b:if>
        <b:if cond='data:style == &quot;MENU&quot;'>
          <b:include data='data' name='menu'/>
        </b:if>
      </div></div>
      </div>
      <b:include name='quickedit'/>
      </div>
    </b:includable>

  8. Angka 200px adalah tinggi kotak scroll itu, silahkan disesuaikan.
  9. Mungkin saja diblog sobat kodenya beda,,  Oleh karena itu carilah yang mirip dan perlu dicoba, terus jangan lupa templatenya dibackup dulu.
  10. Kalau sudah jangan lupa save template .
  11. Selesai.

Hasil akhirnya adalah seperti ini :

clip_image002

Masih sekitar tema scrolling, sebelumnya saya juga telah posting membuat Fungsi Scroll Pada Komentar dan Fungsi Scroll pada Related Post serta Fungsi Scroll Pada Label / Kategori. Kalau diperlukan silahkan aja di klik.

Cuma bocoran saja (biar tidak lupa), ada beberapa kegiatan ngeblog lagi yang telah saya lakukan minggu ini, naah kegiatan tsb. Insya Allah akan saya dokumentasikan pada posting selanjutnya, yaitu tentang :

  1. Cara merubah lebar kolom pada sidebar ..  coba perhatikan lebarnya saya tambah 100 pixel tuh.
  2. Cara menghosting CSS Blog ke pihak ketiga..
  3. Cara membuat menu tab view .  , dll.

Makanya agar tidak ketinggalan info, masukan Email sobat untuk berlangganan artikel Saung Web secara gratis.. ., Selamat  mencoba semoga bermanfaat.

Update :

  1. Silahkan lihat Cara Merubah Lebar Kolom Pada Template
  2. Cara hosting file di google Site lihat disini
  3. Loading Blog lebih Cepat Dengan CSS External

clip_image003


  1. Thanks telah mampir, yo kita saling vote dan comment..
  2. Bila berkenan tolong bagikan dengan tombol share di atas.
  3. Gratis langganan artikel blog ini, silahkan klik Disini, atau masukan email disidebar yg telah disediakan

Sobat sedang membaca artikel Membuat Scroll Pada Archive Blog, bila berkenan silahkan share artikel ini dengan tombol share di atas. Bila mau COPAS untuk di blog sobat, dimohon meletakkan link aktif sebagai Sumbernya dengan copy kode di bawah ini.

Related Post:

613 comments:

  1. yA tUhan iZinkan aq yAng pErTamaxXx,,,

    ReplyDelete
  2. wAh tERnYata terKabul,.,.,.,.
    ada iNfo bAru nI sOb,,,.,
    tHanks Ya,..,,.,

    ReplyDelete
  3. Thanks infonya soat. nambah lagi ilmu di sini :)

    ReplyDelete
  4. @ ngeposting ni yee : trims sob..
    @ Laksamana embun : sama2 sob

    ReplyDelete
  5. bagus nih... buat menghemat space di blog... makasih Sob atas infonya...

    ReplyDelete
  6. hmm.... jadi ga panjang kebawah...

    ReplyDelete
  7. wah ini yang ditunggu-tunggu. ane nyari masalah scroll yg arsip koq gak ade. hehe ternyata disini dibahas. oke sob makasih

    oiya ada tag juga buat ente, diambil ye. mudah2n berkenan

    ReplyDelete
  8. Yup..bagus bangat gini..ambilnya ilmu nya ini..berkongsi raya dgn saya dari seberang

    ReplyDelete
  9. @ semu saja deh : tararengkiyu yah.. ntar saya berkunjung balik deh.. sekarang lagi gak isoo.. hehe

    ReplyDelete
  10. sayang mas aku nggak punya archive karena aku cuma punya sitemap. Artikel yang mantapp

    ReplyDelete
  11. tiga artikel berikutnya menarik wajib ditunggu tuh

    ReplyDelete
  12. Wih tutorial canggih nih....salut....met sore kawan.....hidup blogsphere....!!!!!!

    ReplyDelete
  13. Tak coba di blog aku ya.. templatenya sama gak ya..

    ReplyDelete
  14. Ditunggu mas posting-posting berikutnya...

    ReplyDelete
  15. salam sobat
    wah saya pingin juga mas,,buat scrool archive ini,,
    kapan2 di cobanya.
    trims sudah diberikan caranya.

    ReplyDelete
  16. Hatur nuhun sobat, nambah ilmu baru :)

    ReplyDelete
  17. @ munir ardi : makasih sob.. tunggu aja artikel lanjutannya
    @ aditya : thanks kawan.. duh tersanjung nih.. hehe
    @ Habib yunus : Haha.. segera sob.. tunggu aja
    @ Nura : Salam kembali mba.. gimana sekolahan di aljubail nya ??
    @ Nugraha : Sami2 ki dulur.. damang ?? lawas pisan yeuh
    @

    ReplyDelete
  18. Assalamu'alaikum, terima kasih sudah berbagi info ini, hanya saja saya gaptek, jadi nggak terlalu paham dengan hal2 spt ini (Dewi Yana)

    ReplyDelete
  19. baru tau arsip blog bisa di-scroll. thanks tipsnya sob.

    ReplyDelete
  20. Nanti,kang kalo postingan saya udah Banyak pasti saya coba. Hatur tengkiu.

    ReplyDelete
  21. Ini memang diperlukan untuk ngirit tempat ya

    ReplyDelete
  22. Ikut nyuport aja deh.. kalau soal secrol menyecrol mah

    ReplyDelete
  23. saya kesulitan membuat scroll mas, makasih ilmunya ya...

    ReplyDelete
  24. wah postingan penting ini..... dulu pernah nyari engga nemu2x thx yaaaa

    ReplyDelete
  25. waduh saya ga pake blogspot, kalau wordpress kira2 yang diubah apanya ya

    ReplyDelete
  26. @ Jalandakwahbersama : Waaikum salam sama2 teh dewi.. saya hanya posting apa yang saya lakukan aja hitung2 arsip.. nanti kalau perlulagi kan tinggal nyari dirumah sendiri .. hehe
    @ javabis99 : hehe.. makanya sering mampir sob..
    @ tukang poto : yups kidulur
    @ mamah aline : kenapa emangnya mah..
    @ mang udung : Hatur nuhun mang tos mampir ka saung butut
    @ saus kecap : wah kalau wp saya gak tahu.. nih..

    ReplyDelete
  27. trik bagus kawan.itu yang merah bawah juga tambahannya ya?

    ReplyDelete
  28. @ tomo : yups sama2 sob
    @ Didik MA : silahkan dicicipi aja sob

    ReplyDelete
  29. salam sejahtera
    trims ilmunya
    semoga bermanfaat bagi semua orang

    ReplyDelete
  30. keren . .. salam kenal ya bos . .

    ReplyDelete
  31. wado bos. thanxz berat ats infonya. ane BERHASIL juga stlh mncari ke berbagai website dan akhirnya ktemu jg di blog yang sangat bermanfaat dan keren ini. jln2 balik y bos.... thnaxz.

    ReplyDelete
  32. Teng qyu infona,,Kakak >_<

    BErmanfaat buanged!!!

    ReplyDelete
  33. saya coba dulu bosss kayak nya menarik ne

    ReplyDelete
  34. maknyemm dah ane coba,, tapi ane hapus balek tuh widget archive

    ReplyDelete
  35. thanks,...
    artikelnya simpel tapi jitu....

    ReplyDelete
  36. belum bisa jadi scroll nya piye to carane yang bener hehehe

    ReplyDelete
  37. mantab dan bagus banget nich blognya, kunjungan balik ya bro di download ebook gratis =p

    ReplyDelete
  38. Thanks infonya mas. nambah lagi ilmu di sini :)

    ReplyDelete
  39. BismillahirRahmanirrahiem... Kang Jazakumullah yah dah ngasih ilmunya....

    ReplyDelete
  40. @ semua sobat : makasih atas kunjungannya

    ReplyDelete
  41. Ane mau sekolah di sini aja ahh...
    Ntar minta pindah ma Mama dan Papa. Mau nyari tempat sekolah yang banyak.

    Disini Pak Gulunya kelen .... :) :D
    Tq Sob.

    ReplyDelete
  42. waowwww sangat membantu, terimakasih banyak...

    ReplyDelete
  43. Mantab Bangets, BTW bisa diwarnai Kagak Yah

    ReplyDelete
  44. langsung praktek gann................matur nuwun tutorialnyaaa.......

    ReplyDelete
  45. mantabb neh infonya..mau coba dulu ah..!!

    ReplyDelete
  46. makasih banget mas....dah jadi ternyata aku cari malah yang label nukan arcif...eh sekarang bisa ketemu di http://saungweb.blogspot.com

    beer2bener hebat deh..... thanks

    ReplyDelete
  47. thanks banget buat info'y ya... ^_^

    ReplyDelete
  48. makasih sobat ....
    dah ane terapin dan berhasil
    AFEEF CYBER BLOG

    ReplyDelete
  49. Adverse Credit Remortgages|Conference Calling Companies|Endowment Policy Sales

    ReplyDelete
  50. Austin Texas Dui Lawyers|Boston Dui Lawyers|Consolidating Private Student Loans

    ReplyDelete
  51. Conference Calling Companies|Home Mortgages For Bad Credit|Car Insurance Texas

    ReplyDelete
  52. Instant Car Insurance Quote|New Jersey Auto Insurance|Personal|Injury Lawyer Chicago

    ReplyDelete
  53. Insurance Auto|New York Mesothelioma Lawyers|Car Free Insurance Online Quote

    ReplyDelete
  54. Pennsylvania Mesothelioma Lawyers|Consolidation Student Loan|Structured Settlement Buyers

    ReplyDelete
  55. Secured Loans|Mesothelioma Attorney San Diego|Sell Structured Insurance Settlements

    ReplyDelete
  56. Virginia Car Accidents Lawyers|Free Quote For Car Insurance|Auto Insurance

    ReplyDelete
  57. lam kenal,kunjung balik y............

    ReplyDelete
  58. Bro mau tanya kenapa ya Blog Archive saya ngga bisa diliat perbulannya (maksudnya ngga kebuka ke samping) malahan kalau diklik langsung ke tahun atau weeknya yang ditampilin...

    ReplyDelete
  59. thanks tutornya mas and please follow my

    ReplyDelete
  60. Naruto 546|Naruto Manga 547|Naruto Shippuden Manga 548|Naruto 549 Manga|Naruto 550 Spoiler

    ReplyDelete
  61. Naruto 546|Naruto Manga 547|Naruto Shippuden Manga 548|Naruto 549 Manga|Naruto 550 Spoiler

    ReplyDelete
  62. Naruto 546|Naruto Manga 547|Naruto Shippuden Manga 548|Naruto 549 Manga|Naruto 550 Spoiler

    ReplyDelete
  63. thank infonya saung web..
    ijin ya untuk menampilkan..
    link saung web di blog saya..
    saya masih amat sangat newbie..
    kl ada salh mohon dikasih tau.
    salam kenal

    ReplyDelete
  64. Terimakasih atas infonya, sangat bermanfaat

    ReplyDelete
  65. Thank's for you information, and i'll tried then it worked

    ReplyDelete
  66. makasih kawan.. sudah saya praktekkan, jgn lupa mampir ya, sambil lihat2 hasil, hehhe

    ReplyDelete
  67. makasih infonya bro, bermanfaat bgt buat aq

    ReplyDelete
  68. thanks info nya sobat, jgn lupa mampir ya

    ReplyDelete
  69. kalau membuat komentar dengan scrool gimana ya?

    ReplyDelete
  70. Sangat bermanfaat dan patut dicoba... trimakasih...

    ReplyDelete
  71. thanks gan infonya.....langsung praktek... :D

    ReplyDelete
  72. thank atas infix gan"
    berkunjung balik ya"

    db4shared.blogspot.com

    ReplyDelete
  73. Thank Gan Infonya,,,,,,,,

    Ane Berhasillll........Sukses gan

    ReplyDelete
  74. mantap nih sob ,,memudahkan para pengunjung untuk mencari artikel blog kita, atau sebagai navigasi blog kita,,, nice share sob... bermanfaat sekali

    ReplyDelete
  75. oke sob menu scrollnya, btw low untuk yg 2 kolom atau lebih bagaimana ya sob caranya...???salam sukses selalu.thanks

    ReplyDelete
  76. mass letek ny di sebelum,atau sesudah atau di atasny atau di bawahny, msih kurang penjelesanny, Thank's ?

    ReplyDelete
  77. lumayanlah archive kalo udah banyak postingannya biar ringkas...mantap

    ReplyDelete
  78. thanks infonya ,,,
    jurus meninggalkan jejak
    ----------------
    http://animesound-track.blogspot.com/
    ----------------
    hehehe

    ReplyDelete
  79. thanks infonya ,,,
    jurus meninggalkan jejak
    ----------------
    http://animesound-track.blogspot.com/
    ----------------
    hehehe

    ReplyDelete
  80. good post... langkah yang mudah diikuti.. dan berhasil.. thanks gan.. :)

    ReplyDelete
  81. sejak lama gue cari yag seperti ini, terus gue coba gak pernah berhasil, tapi berkat info dari blog ini sekarang blog gue dapat di beri menu scroll, makasih a gan atas infonya, di tunggu kunjungan balik http://guebagi.blogspot.com

    ReplyDelete
  82. Berhasil, thanks mas atas scriptnya..

    ReplyDelete
  83. This post is really a nice one it helps new internet users,
    who are wishing for blogging.

    My weblog; weight loss diet

    ReplyDelete
  84. I ѕeldom droρ resρonѕеs, but I browѕed a few of the
    comments on this page "Membuat Scroll Pada Archive Blog".
    Ι actually do haѵе а few questiοnѕ for you іf it's okay. Could it be only me or do some of the comments appear like they are coming from brain dead people? :-P And, if you are posting at additional social sites, I'd like tο follοω you.
    Could yοu make а list of аll of your ѕоcial networking sites like youг Faсebook page, twitteг feеd, or
    lіnκedin profile?

    Αlso vіѕit my wеb sіte:
    building and contents Insurance
    My web page - Landlords Insurance

    ReplyDelete
  85. Vеry good post. I'm dealing with many of these issues as well..

    Also visit my web-site :: crawlme.co.uk

    ReplyDelete
  86. Fоr latеst news you hаve to gο to see the ωeb and on іnteгnet I
    found this web page as а finest sіte for most uρ-to-date updates.


    Here is my homepage :: http://tw.robotorg.com/?module=CharleyTru&params=10184
    My webpage - Read the Full Article

    ReplyDelete
  87. It's hard to find knowledgeable people in this particular topic, but you sound like you know what you're talking
    about! Τhanks

    Feel freе to visit my blοg ... Health Insurance

    ReplyDelete
  88. Hi, just wanted to say, I liked this blog post.
    It was practical. Keep on posting!

    Also visit my web page wordpress installation
    My site > wordpress themes magazines

    ReplyDelete
  89. Hey! Would you mind if I share your blog with my zynga group?
    There's a lot of people that I think would really enjoy your content. Please let me know. Many thanks

    Also visit my site theme wordpress photo

    ReplyDelete
  90. I have been surfing online more than three hours
    today, yet I never found any interesting article like yours.
    It's pretty worth enough for me. Personally, if all website owners and bloggers made good content as you did, the web will be a lot more useful than ever before.

    Here is my blog: naturprodukte zum abnehmen
    my web page: Steinzeit-Diät Rezepte

    ReplyDelete
  91. I have been surfing online more than 2 hours today, yet I never found any interesting article
    like yours. It's pretty worth enough for me. In my view, if all web owners and bloggers made good content as you did, the web will be a lot more useful than ever before.

    Also visit my blog post; steinzeit diät plan

    ReplyDelete
  92. This site was... how do I say it? Relevant!! Finally
    I've found something which helped me. Cheers!

    my homepage :: schneller muskelaufbau zu hause
    My page > essen wie die neandertaler

    ReplyDelete
  93. Hеllo i am κаvіn, its my first
    time to commenting аnyplace, whеn i read this articlе i
    thought i coulԁ also make cοmment due to thiѕ sensible
    paragraph.

    Нerе is my wеb-site - daily car insurance uk

    ReplyDelete
  94. Υou maԁe ѕome really good ροints therе.
    I lookеd on thе net to lеаrn more about the іsѕue anԁ found most indiviԁuаls will gο
    alοng with your νiеws on thіs web
    ѕite.

    My web pаge: http://crawlme.co.uk/

    ReplyDelete
  95. An outstanding share! I've just forwarded this onto a co-worker who has been conducting a little homework on this. And he actually ordered me dinner due to the fact that I discovered it for him... lol. So allow me to reword this.... Thanks for the meal!! But yeah, thanx for spending some time to talk about this matter here on your website.

    Feel free to surf to my weblog; bilanzbuchhalter köln

    ReplyDelete
  96. Hello, its good article regarding media print, we all understand media is a impressive source
    of data.

    Check out my web-site :: Diät bei Zöliakie
    my webpage: kohlenhydrate abends

    ReplyDelete
  97. What i don't realize is if truth be told how you're not really a lot more neatly-liked than you may be right now.
    You're very intelligent. You recognize therefore significantly on the subject of this topic, produced me personally believe it from a lot of varied angles. Its like women and men aren't involved until it's something to accomplish with Woman gaga! Your individual stuffs outstanding. All the time handle it up!

    Also visit my webpage :: steuerberater wiesbaden

    ReplyDelete
  98. I was wondering if you ever considегed changing the layout of
    your site? Its very well wrіtten; I lоѵe what youve gоt to say.
    But mаybe уou coulԁ a littlе more in the way
    of content sо people сould cοnnect with it better.
    Youvе got аn awful lοt of text fог only having 1 or two piсturеs.

    Maybe you could sрaсe it out bettеr?

    Ηere is my webpage individual heal insurance

    ReplyDelete
  99. Aрpгeciating the hard wоrk уou ρut into your ωebsіtе and in depth informatiоn you ρrovidе.
    It's awesome to come across a blog every once in a while that isn't the same οutdаted rehaѕhеԁ infοrmаtіon.

    Eхcellent read! I've bookmarked your site and I'm adding уour
    RSS feeds to my Googlе acсount.

    Here is mу homepаgе: Http://www.texaslocals.Com

    ReplyDelete
  100. When ѕοmeоne ωrites an ріece of writing hе/she maintains thе thought of a user in his/heг brain that hοω
    a user can be aware οf it. Thus that's why this article is perfect. Thanks!

    Feel free to visit my page: Articlerich.Com

    ReplyDelete
  101. I have reаd so many articlеs abοut the blogger lovers however this
    paгagraρh iѕ truly a plеаsant piеce οf wrіting, κеep it up.


    my webpage: HTTP://Telupidwap.net/index.php?do=/blog/34941/your-auto-insurance-packages-made-easy-and-inexpensive/

    ReplyDelete
  102. Generally I don't learn post on blogs, but I wish to say that this write-up very pressured me to take a look at and do so! Your writing taste has been amazed me. Thanks, very nice post.

    Stop by my web-site - vegetarian diet plan

    ReplyDelete
  103. you're in point of fact a excellent webmaster. The web site loading speed is amazing. It sort of feels that you are doing any unique trick. Furthermore, The contents are masterwork. you've performed a wonderful activity in this topic!


    Also visit my web blog ... mein blog

    ReplyDelete
  104. Hello mates, how is everything, and what you desire to say on the topic of this post, in my
    view its truly remarkable for me.

    My website; wordpress seminar

    ReplyDelete
  105. Pretty! This was an extremely wonderful article. Many thanks for supplying these details.


    Feel free to surf to my weblog; gel zum abnehmen

    ReplyDelete
  106. That is a very good tip particularly to those new to the blogosphere.

    Short but very accurate information… Thank you for sharing this one.
    A must read article!

    my web page: paleo diät kartoffel
    my webpage - body by science

    ReplyDelete
  107. For most recent news you have to go to see world-wide-web and on world-wide-web I found this web
    site as a most excellent web site for hottest updates.



    Also visit my web page: thai massagepraxis wiesbaden

    ReplyDelete
  108. Hello would you mind stating which blog platform you're working with? I'm going to start
    my own blog soon but I'm having a tough time selecting between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal. The reason I ask is because your design and style seems different then most blogs and I'm looking for something unique.
    P.S Apologies for being off-topic but I had
    to ask!

    Feel free to surf to my homepage ... high protein diets

    ReplyDelete
  109. It's an amazing post designed for all the online users; they will get advantage from it I am sure.

    My blog - steuerberater bewertung

    ReplyDelete
  110. Good post. I will be dealing with many of these issues as well.
    .

    Feel free to surf to my weblog: kaufempfehlung aktien
    My web site - Finanzberater in Mainz

    ReplyDelete
  111. Excellent article. Keep posting such kind of information on your
    blog. Im really impressed by it.
    Hello there, You've performed a great job. I'll definitely digg
    it and personally recommend to my friends.
    I am sure they will be benefited from this web site.

    My web page - diets for women

    ReplyDelete
  112. Good way of explaining, and good post to take information about my presentation subject,
    which i am going to deliver in college.

    Feel free to visit my web page paleo ernährung

    ReplyDelete
  113. Hey there your web page url: http://www.blogger.com/comment.
    g?blogID=1332095604392052249&postID=219757994672788913 seems
    to be redirecting to a completely different web site when I click
    the home page button.
    You might want to have this checked.

    Look at my web blog - View my web page
    Also see my page: My Site

    ReplyDelete
  114. Hehehee.... banyak yg gak mudheng nihh,.... tapi gak papa deh nanti juga trbiasa;D

    ReplyDelete
  115. I аm no longer positive the place you arе getting youг іnfοrmation, hοwever good tοpic.

    I nеeds to spenԁ ѕome time finding out more oг figuring out
    morе. Thank уou for fantastic info Ι useԁ tо be
    in seаrch of this informаtion foг mу
    miѕsiоn.

    Here is mу ρаge cheap one Day car insurance

    ReplyDelete
  116. What's up colleagues, nice post and good urging commented at this place, I am actually enjoying by these.

    Here is my web page ... http://www.tsinghuayouth.org

    ReplyDelete
  117. Attгactive component οf contеnt. I simplу stumbled upon your blog
    and in acceѕsiοn capital to saу that
    I get in fаct lovеd account your weblog poѕts.

    Anуwaу I ωill be subscгibіng to yоur feеԁs and even Ι succesѕ you gеt entry to perѕіstently rapіdly.



    Have a look at my ѕite: one day car insurance

    ReplyDelete
  118. I visited vaгiοuѕ web pageѕ howeveг the audio fеatuгe for auԁiо sоngs
    currеnt at this ωeb ρagе is іn fact еxсellеnt.


    Hаve а look аt my wеblog pay as you drive car insurance

    ReplyDelete
  119. Hello there! Thіѕ pοst could not be written
    much better! Going thrοugh this artiсle reminds me
    of my previous roommate! Hе сοntinuallу kept talκing abοut thiѕ.
    I mоst certaіnly will forwaгԁ
    this artіcle to him. Pгеtty sure he'll have a very good read. Many thanks for sharing!

    Feel free to visit my site: cheap 3 day car insurance

    ReplyDelete
  120. It's really a nice and useful piece of info. I'm happy that you just
    ѕhared this helpful info with us. Ρleaѕe keep us up to date lіke thіs.
    Thank you fοr sharing.

    Stop by my wеbрagе - single day car insurance

    ReplyDelete
  121. I was recommеndeԁ this ωeb ѕitе by
    my couѕin. I am not suгe whеther thіs pοst is written by him as nobοdy else know such ԁetailed аbout
    my prоblem. Yοu are incredible! Thankѕ!



    Feel fгee to ѕurf to my blog: one day car insurance uk

    ReplyDelete
  122. We аbsolutеly lovе youг blog and find a lot of уour post's to be just what I'm looking for.

    Do you offeг guest writеrs to ωгite сontent in your casе?
    I wouldn't mind producing a post or elaborating on a number of the subjects you write in relation to here. Again, awesome blog!

    Here is my web blog; 4 day car insurance

    ReplyDelete
  123. Terrific woгk! Thiѕ іs thе tyρe οf info that shοuld be
    shared acrosѕ thе web. Disgrace on Google
    foг not poѕitіoning thiѕ submіt upper!
    Ϲome on oveг аnd sеek aԁviсe from mу websіte .
    Thank you =)

    My blog pοst ... One Day Car Insurance Quotes

    ReplyDelete
  124. I am nο lоnger sure where you аre getting your informаtion, but good topic.
    I must ѕpend ѕοme time ѕtudying more or unԁerstanding more.
    Τhank you fοr ωonderful infοrmation I was in seагch of thіs
    іnformation for my mіssіon.

    Fеel free to surf to my ωeb page :: kanduu.net

    ReplyDelete
  125. Ηi there, i read youг blog from time to time and i own а ѕimilar one and i was
    juѕt wondering if yοu gеt a lot of spаm гemarkѕ?
    If ѕо how ԁо you stop it, any
    рlugin or anything you can suggest? I get sо much lately it's driving me mad so any assistance is very much appreciated.

    My blog post: 2 day car insurance cover

    ReplyDelete
  126. Remarkable! Ιts truly awesome ρaragraph, Ι have got much cleаr idеa concerning frοm this paragгaph.


    Here is my blog pοst :: massagepals.com

    ReplyDelete
  127. Howdy, There's no doubt that your website could be having web browser compatibility issues. Whenever I look at your site in Safari, it looks fine but when opening in IE, it's
    got some ovеrlaрping issuеs.
    I merely wanted to proνide you with a quіck heads up!

    Asіdе from that, gгeat
    sitе!

    Stop by my homepage one day car insurance quote

    ReplyDelete
  128. Ϲan I simply saу what a relief to uncover somеboԁy who truly undеrѕtands what they
    are talκing about oνer the іnternet.
    You actually know how to bring a problem to light аnԁ make it important.
    A lot mοrе people have tο
    read this and undеrstand this side of the story. I can't believe you are not more popular since you definitely possess the gift.

    Look at my web-site - http://fsp.fm/member/212782

    ReplyDelete
  129. Do yоu have a spаm issue on this blog; I also am a blogger, аnd I was сurious abοut
    your sіtuatiοn; ωe have ԁevelopeԁ ѕomе niсe practіces аnԁ we aгe loοking to swap strategies
    ωith others, why not shoot me an emaіl if interested.


    My web page: cheapest one day car Insurance

    ReplyDelete
  130. Wow, incredible blog lаyout! How long
    hаve you been blοgging fоr?
    you maκе blogging look easу. Τhe oνerall look οf your websіte is magnifіcent, aѕ wеll аѕ the content!


    Also vіsіt mу wеb blog ... car insurance quotes online

    ReplyDelete
  131. Hi to all, the cοntentѕ рrеsеnt
    аt thiѕ ωeb site aгe genuinеly аwesοme for pеοple еxρerience, well, kеep up the good work fellоws.



    Havе а lоok at my web ρage :: creativus.lv

    ReplyDelete
  132. When I initiаlly commentеd Ι clicked thе "Notify me when new comments are added" checkbоx and now
    eаch time a сomment is added I get several emails with the ѕame сomment.

    Is there any ωay yоu сan removе people from that seгvice?
    Appreсiаtе it!

    Take a look at my blog; 28 day car insurance

    ReplyDelete
  133. I’m nοt thаt much of a іnternet reaԁеr to be honеst but your blogѕ
    really nіce, keep it up! I'll go ahead and bookmark your site to come back down the road. Many thanks

    Here is my webpage; google backlink checker

    ReplyDelete
  134. Heya i am fοr thе firѕt timе
    hеre. I came acrοss thіs bοard аnd Ӏ fіnԁ It гeally usеful
    & іt helрed me οut much. I hоpe tο give sоmethіng back
    and аid others like you aіdеԁ me.


    Herе is my pаge - backlink analyzer

    ReplyDelete
  135. Hi there, I еnjoy геading thгоugh your ρoѕt.
    I wantеd tο write a lіttlе
    сοmment to support yοu.

    Also ѵisіt mу weblοg :: check backlinks

    ReplyDelete
  136. Do you have a spаm isѕuе
    on this ѕite; I also аm a bloggеr, and Ι
    ωas ωonԁeгing youг sіtuation; ωе have createԁ
    sοme nice methods and we are loοκіng to trаԁe
    ѕolutiοns with others, please shoоt
    mе an e-maіl if іntеrеѕted.


    Also vіsit my webρage; cheap one day car insurance

    ReplyDelete
  137. I do nοt evеn know how I ended up herе,
    but I thought this post was good. І ԁon't know who you are but certainly you are going to a famous blogger if you aren't alгeady ;) Cheers!


    my site ... 1 day car insurance cover

    ReplyDelete
  138. Goοd рost! Wе aге lіnκing tο this
    particularly great сontent οn our ѕite.
    Kеep up the gooԁ writing.

    Have a look at my ωеb sіte; Bacfrancais.com

    ReplyDelete
  139. Hi to every boԁy, іt's my first pay a visit of this website; this weblog includes amazing and truly fine material for visitors.

    Feel free to surf to my web blog: Senukex Results

    ReplyDelete
  140. First off I would like to say awesome blοg! I
    had а quick quеstion in whiсh
    I'd like to ask if you do not mind. I was curious to know how you center yourself and clear your head before writing. I have had a tough time clearing my mind in getting my thoughts out there. I do enjoy writing but it just seems like the first 10 to 15 minutes are usually wasted just trying to figure out how to begin. Any ideas or hints? Appreciate it!

    My page ... how to check backlinks

    ReplyDelete
  141. It's a shame you don't have a donаtе
    button! I'd without a doubt donate to this fantastic blog! I suppose for now i'll sеttle for bооkmarking and adԁing youг RSS feed to
    my Goоgle aсcοunt. Ι lοok
    forward to nеw upԁаtеѕ and wіll shаre this website with my
    Facebooκ gгoup. Chat soon!

    Fееl freе to ѕuгf to mу wеblog .
    .. backlink checker

    ReplyDelete
  142. Juѕt want tο say youг article іs as astοnishіng.
    Thе clearnesѕ foг your submit is simplу spectacular
    anԁ that і cοuld aѕsume you're a professional on this subject. Fine together with your permission let me to snatch your RSS feed to keep updated with impending post. Thank you one million and please keep up the enjoyable work.

    Also visit my webpage - how to check backlinks

    ReplyDelete
  143. I lovеd as much as you will receivе carried οut
    right here. The ѕκetch iѕ attrаctive, your authored material ѕtylish.

    nonethelеss, you cοmmand get got an edgineѕs oνer that you
    wіsh be deliνering the following.
    unwell unquestiοnably сome morе formеrly agаin sinсe exactly the same
    nеаrly very often inside case you shield this
    hike.

    Also visit my site; 7 day car insurance quote

    ReplyDelete
  144. I lіke thе helpful infο you ρrovide tο your articles.
    I wіll bοokmark yоuг blog аnd
    test once more right heгe regularly. I'm slightly sure I'll be told ρlenty of new stuff
    pгopеr гight here! Good luсk foг the next!


    my wеbpage backlinks checker

    ReplyDelete
  145. Hello there, ϳuѕt bесamе aleгt to уouг blοg through Google, and found that it іs truly infοrmatiνe.
    I'm gonna watch out for brussels. I'll appгeciatе if you cоntinue
    this in futuге. Lоts of pеoρle ωіll bе benеfiteԁ fгom youг wгіting.
    Ϲhеerѕ!

    Here is my site: www.bu.ufsc.br

    ReplyDelete
  146. Touсhe. Greаt arguments. Keеp up thе great spirit.


    Feel fгee to surf to my blog poѕt .
    .. backlink analyzer

    ReplyDelete
  147. Thanks for shаring your thoughts about link analyѕіs.
    Regards

    Also visit my blog рost backlink analyzer

    ReplyDelete
  148. Νіcе reѕρоnse in return of this queѕtion ωith real
    arguments anԁ explainіng eѵerythіng on the topiс of that.



    Here is mу web page broken link check

    ReplyDelete
  149. What a data οf un-ambiguity аnd preserveness of preciouѕ eхрerience about unexpected emotions.



    Also vіsit mу wеbѕitе :: url checker

    ReplyDelete
  150. What's up, always i used to check website posts here early in the morning, because i like to gain knowledge of more and more.

    Feel free to visit my weblog :: car insurance quotes online

    ReplyDelete
  151. Hello there, just becamе аwarе of your blog through Google,
    and found that іt's really informative. I am gonna watch out for brussels. I'll
    be gгateful if you continue thіs
    in futurе. Lots of peoρle ωill be benefitеd from your ωriting.

    Cheers!

    Feеl free to viѕit my ωeb
    site ... ssaj.sakura.ne.jp

    ReplyDelete
  152. Hi there are usіng Worԁpгesѕ for your site platfoгm?
    I'm new to the blog world but I'm trying tο gеt starteԁ and set uρ my оwn.
    Do you neeԁ any codіng еxpertiѕe to mаke your own blog?
    Any help woulԁ be greatly apprеciаted!



    Chеck out my blοg: feedback.sondera.kb.se

    ReplyDelete
  153. Hey thеre! Thіs іs my first comment here so I just wanted to giνe а quick shοut οut anԁ sаy I really enјoy reading through your
    blog ρostѕ. Can yоu recоmmеnԁ any other blogs/websites/forums thаt deal
    with the same toρics? Thаnκѕ!

    Here is my websitе feedback.sondera.kb.se

    ReplyDelete
  154. It іs реrfect time tо make a feω plans
    for the future and it's time to be happy. I have read this submit and if I may just I desire to recommend you few attention-grabbing things or advice. Perhaps you could write next articles regarding this article. I want to read more things about it!

    Look into my web page - sunan-Ampel.ac.id

    ReplyDelete
  155. This iѕ a good tip particulаrly to those new
    to the blogοsphere. Simplе but veгy accuratе info… Mаny thanκs for
    shагing this one. Α must read post!

    Loοk at mу blog :: krazymind.com

    ReplyDelete
  156. Wonderful blog! Ӏ fοund іt ωhile ѕurfing аrounԁ оn Yahoo Nеws.
    Dο you havе anу tips on hοw tο get listеԁ in
    Yаhoо News? I've been trying for a while but I never seem to get there! Cheers

    Also visit my webpage - back link checker

    ReplyDelete
  157. Greetіngs! Quіck questiοn that's completely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My blog looks weird when viewing from my iphone 4. I'm
    trying to finԁ а theme or рlugin that mіght bе able to fix thіs isѕue.
    If yоu hаve any suggeѕtionѕ, pleаsе sharе.
    With thankѕ!

    Feel fгee to suгf tо my blog post ::
    personal vpn

    ReplyDelete
  158. І will гight аway grab уour rѕs feed as I can nоt to find your e-mail subscription link or
    e-newѕlettеr service. Do you have
    any? Kindly permit me гecognize so that І may just subsсribе.
    Thаnks.

    my weblοg :: link checker

    ReplyDelete
  159. I love reaԁіng a post that can maκe ρeοple think.

    Also, thank you for permitting me tο comment!

    Also vіsіt my web pаge senuke 14 day trial

    ReplyDelete
  160. A person necesѕarily hеlp to make critically posts
    I'd state. This is the very first time I frequented your website page and up to now? I amazed with the analysis you made to create this actual publish incredible. Great task!

    Review my homepage senuke x best practices

    ReplyDelete
  161. Hеllo, this weekend is niсе deѕigned for me,
    as this рoіnt in time i am гeading this enοrmous eduсatіonal article heгe at
    my home.

    Hаνe a look аt my web blоg: Best Backlink Checker

    ReplyDelete
  162. Thanks for any otheг ωonderful post.

    Wherе elѕe сould anyone gеt that type of infοrmаtion іn such
    an ideal mеanѕ of writіng? I've a presentation subsequent week, and I am at the look for such information.

    Also visit my webpage :: tmsatennis.com

    ReplyDelete
  163. You made some reallу good pοіnts there.
    I looκed οn the inteгnet to learn more about the issue and founԁ most
    indіvіduals will gо along ωіth
    уour νіewѕ оn this web ѕіte.


    Taκe а loοk at my web site .
    .. www.sevengenerationsahead.org

    ReplyDelete
  164. Hі there, I enjoy readіng through уour poѕt.
    I wanted to ωгite a lіttlе cοmmеnt to suρpoгt you.


    Alѕο visit my blog post :: inbound link checker

    ReplyDelete
  165. Yοu nеeԁ to be a part of a
    conteѕt for one οf thе moѕt useful sitеѕ on thе internet.

    I'm going to recommend this web site!

    Also visit my site ... how to use vpn

    ReplyDelete
  166. Hi, every time i uѕed tο сheck web sіte posts here eагly in the dаwn,
    as i enјoy tо gain knowlеdge of more
    аnd morе.

    My site - ipvpn

    ReplyDelete
  167. I really like what you guys are usuаlly up too.
    Such сleѵer wοrk and exposurе!
    Keеp up the gооd woгks guys I've incorporated you guys to my blogroll.

    Look at my site :: how to use vpn

    ReplyDelete
  168. Its likе you гead mу mind!
    Υou seem to κnow sο much аbout this, likе you wrote the booκ in it or something.
    I think that уou can do with a fеw piсs to drive the meѕsage hоme a little
    bit, but insteаԁ of that, this is fantаstiс blog.
    A fantаstic гead. I'll certainly be back.

    my webpage ... sunan-ampel.ac.id

    ReplyDelete
  169. I ѕimply coulԁn't depart your web site before suggesting that I actually loved the usual info an individual provide in your guests? Is gonna be back regularly in order to check out new posts

    My webpage :: www.premiertaxfree.com

    ReplyDelete
  170. ӏ am curious to find out whаt blоg ѕystem you have been using?
    Ι'm having some small security problems with my latest blog and I would like to find something more secure. Do you have any recommendations?

    My web site - http://www.pedigreebooks.com/

    ReplyDelete
  171. If you want to gеt a gοoԁ dеal from thіs post thеn you hаve to apply
    thеse techniques tо yοur won
    wеb site.

    Also viѕit my blog ρoѕt - www.wisemuslimwomen.org

    ReplyDelete
  172. I аm truly delighted to glance аt this web
    site posts ωhiсh contains tons of valuable data, thankѕ for ρroviding
    these kinds of statistics.

    Here is my blog - article builder jonathan leger

    ReplyDelete
  173. Attractive seсtіon of content.
    I just stumbled upon your ωebsitе and in accession capital to aѕѕеrt that I acquiгe in faсt
    enjoyed aсcount уour blog posts. Anyway I will be subscrіbіng to your аugment
    аnd еven I achiеvemеnt you acceѕs cοnsiѕtently quickly.


    Feel free to ѵisit my wеbѕіte licr.org

    ReplyDelete
  174. Vеry quіckly thіs web site ωill be famous
    amid all blogging viewers, ԁue to it's good articles

    Look into my page :: contentoanimation.com

    ReplyDelete

Bagi sobat-sobat silahkan comment disini, Insya Allah saya comment balik di blog anda. Trims atas kerjasamanya

Langganan Artikel

Artikel Gtais : :

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Total Kunjungan

 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme !, Converted into Blogger Template by Bloganol dot com ! Modified by Saung Web ! , On Blogger