1/12/10

Kode Warna RGB Dan Hexadecimal


Kalau lagi utak atik template kita suka butuh kode2 warna HTML ini tentu untuk menyesuaikan tampilan warna dengan selera kita ya kan ??. untuk itu dari pada susah2 mencari lagi saya posting saja Kode Warna RGB Dan Hexadecimal   seperti dibawah ini , kita tinggal menyorot dengan pointer maouse pada warna yang diinginkan maka otomatis code warna yang anda pilih akan tercantum otomatis di Hex Code (untuk code warna Hexadecimal) dan RGB Code (untuk code warna RGB ).

Oh ya dari referensi yang saya baca RGB adalah singkatan dari Red-Green-Blue, tiga warna dasar yang dijadikan patokan warna secara universal (primary colors). Dengan basis RGB, kita bisa mengubah warna ke dalam kode-kode angka sehingga warna tersebut akan tampil universal. sedangkan CMYK merupakan standar industri cetak saat ini. Singkatan dari Cyan ? Magenta - Yellow, dan K mewakili warna hitam. CMYK merupakan standar warna berbasis pigment-based, menyesuaikan diri dengan standar industri printing. Sampai saat ini, dunia cetak-mencetak memakai 4 warna dasar dalam membuat warna apa pun. duh saya juga belum ngerti soal inimah.. hehe.

Catatan : gambar Code Hexadecimal dan RGB akan muncul  beberapa saat karena proses loading ke web tujuan. Bila tak sabar klik di sini


  1. Thanks telah mampir, yo kita saling vote dan comment..
  2. Bila berkenan tolong bagikan dengan tombol share di atas.
  3. Gratis langganan artikel blog ini, silahkan klik Disini, atau masukan email disidebar yg telah disediakan

Sobat sedang membaca artikel Kode Warna RGB Dan Hexadecimal, bila berkenan silahkan share artikel ini dengan tombol share di atas. Bila mau COPAS untuk di blog sobat, dimohon meletakkan link aktif sebagai Sumbernya dengan copy kode di bawah ini.

Related Post:

80 comments:

  1. mmmmmm.... ini soal apa ya.... hehehehe.... aku emang gapteknya nggak ketulungan sih... makanya blog aku begitu doang... hehehehe

    ReplyDelete
  2. weits tumben bisa jadi orang kedua yang ngasih comment hehehhe

    ReplyDelete
  3. yoyoii...tenkyu kang infonya :D

    ReplyDelete
  4. Gak sbar ni sob..
    langsung di klik ni..

    ReplyDelete
  5. kebetulan nih, pengen bikin comment gak warna item mulu :) nice tips

    ReplyDelete
  6. ooh K itu untuk hitam ya. kenapa nggak B ya. halah...pertanyaan nggak penting

    ReplyDelete
  7. thanks sob infonya, sama sob sy jg kurang ngerti ttg perbedaan RGB vs CMYK secara spektrum grafis tp ngertinya saat penerapan RGB & CMYK ada di warna dasar plat percetakan / printing ^_^

    ReplyDelete
  8. salam sobat
    trims sudah berbagi,,
    wah hebat ya RGB bisa merubah warna menjadi universal tampilannya.

    ReplyDelete
  9. Ku selalu gunakan kode warna dalam mendesain warna widget yang akan di pajang di blog....

    Sangat membantu sekali dengan adanya kode warna tersebut

    ReplyDelete
  10. Bro Link nya udah aq pasang lihat aja di blogroll trus link q di taroh mana?hehe

    ReplyDelete
  11. @ sobat semua .. kum aja makasih ya atas kunjungannya

    ReplyDelete
  12. Pelajaran baru lagi.. baca lagi...

    ReplyDelete
  13. Kadang memang selalu perlu ih untuk otak-atik CSS

    ReplyDelete
  14. mantap mas, benar sekali..lama tidak berkunjung kesini soalnya saya sibuk sekali..

    ReplyDelete
  15. nambah ilmu lagi nich, thanx ya mas..

    ReplyDelete
  16. Ok ,, langsung ke TKP ya ..
    Thanks infonya .. :)

    ReplyDelete
  17. Saya bangga sekali bisa bersahabat denganmu, bertukar info dan saling berbagi, keep tihs relations friends.

    ReplyDelete
  18. Buat semuanya aja ; matur nuwun ki sobat.. dah mampir

    ReplyDelete
  19. baru athu soal CMYK, saya pikir kode warna apa ternyata cyan, magenta, yellow dan k...hitam engga b ya

    ReplyDelete
  20. Oh gitu kang..hatur nuhun atuh infonya..mangga ah.

    ReplyDelete
  21. Wah kang Saung makin banyak nih sharing ilmu internet dan komputernya. Berguna banget lho Kang, saya suka banget ^_^

    ReplyDelete
  22. informasi yang bagus gan... kalo saya biasa cari warnanya di software2 macam sotosop.. tapi ada lagi sofware yang menurut saya menarik yaitu picpick software ini berguna buat mengambil sample warna yang ada di layar kita berguna banget buat yang suka modif desktop kayak saya contoh saya sorot warna FB hijau yang ada di sidebar kk, hasilna R=91,G=235,B=186
    ini linkna kak..
    http://picpick.wiziple.net/download

    ReplyDelete
  23. infonya benar-benar bermanfaat banget,, sangat dibutuhkan terutama saat kita akan memasang iklan, supaya bisa nge-blend dengan warna theme blog kita. Thanks bro!

    ReplyDelete
  24. cari-cari kode warna gataunya nyangkut dsini...


    hatur nuhun pisan..

    ReplyDelete
  25. dulu aku selalu pakai photoshop buat nyari warna, sekarang baru tahu klo itu dah disediakan disini..

    salam kenal ya..

    Nuedges

    ReplyDelete
  26. Ich schätze Sie! Lassen Sie mich sehen wie ein guter Artikel, und ich habe den Drang, einen Kommentar auf deinem Artikel habe ich etwas auf thomas sabo schmuck empfehlen machen

    ReplyDelete
  27. Ich schätze Sie! Lassen Sie mich sehen wie ein guter Artikel, und ich habe den Drang, einen Kommentar auf deinem Artikel habe ich etwas auf thomas sabo schmuck empfehlen machen

    ReplyDelete
  28. Tambah ilmu lagi ni,,, sebelumnya ane gak tau apa definisi dari RGB itu,,, ternyata sangat mudah mendefinisikannya,,,,

    ReplyDelete
  29. Adverse Credit Remortgages|Conference Calling Companies|Endowment Policy Sales

    ReplyDelete
  30. Austin Texas Dui Lawyers|Boston Dui Lawyers|Consolidating Private Student Loans

    ReplyDelete
  31. Conference Calling Companies|Home Mortgages For Bad Credit|Car Insurance Texas

    ReplyDelete
  32. Instant Car Insurance Quote|New Jersey Auto Insurance|Personal|Injury Lawyer Chicago

    ReplyDelete
  33. Insurance Auto|New York Mesothelioma Lawyers|Car Free Insurance Online Quote

    ReplyDelete
  34. Pennsylvania Mesothelioma Lawyers|Consolidation Student Loan|Structured Settlement Buyers

    ReplyDelete
  35. Secured Loans|Mesothelioma Attorney San Diego|Sell Structured Insurance Settlements

    ReplyDelete
  36. Virginia Car Accidents Lawyers|Free Quote For Car Insurance|Auto Insurance

    ReplyDelete
  37. lalu apa bedanya ya RGB sama kode warna biasa??maklum saya nubi nih

    MR Deskayz Blog

    ReplyDelete
  38. Naruto 546|Naruto Manga 547|Naruto Shippuden Manga 548|Naruto 549 Manga|Naruto 550 Spoiler

    ReplyDelete
  39. Naruto 546|Naruto Manga 547|Naruto Shippuden Manga 548|Naruto 549 Manga|Naruto 550 Spoiler

    ReplyDelete
  40. Naruto 546|Naruto Manga 547|Naruto Shippuden Manga 548|Naruto 549 Manga|Naruto 550 Spoiler

    ReplyDelete
  41. wih manteb mas posisi 3 SE lho artikel ini :D

    ReplyDelete
  42. cari-cari kode warna gataunya nyangkut dsini...

    ReplyDelete
  43. sungguh infonya sangat bermanfaat sekali mkasih bnyak

    ReplyDelete
  44. If some one needs expert view regarding running a blog then i advise him/her
    to go to see this web site, Keep up the good job.

    My homepage: tips to lose weight

    ReplyDelete
  45. Wow! In the end I got a weblog from where I be capable of truly get useful
    information concerning my study and knowledge.


    my blog - bodybuilding low carb

    ReplyDelete
  46. I was recommended this website by my cousin. I am not sure whether this post is written by him as no one
    else know such detailed about my problem. You're amazing! Thanks!

    My homepage :: schnell gesund abnehmen

    ReplyDelete
  47. When someone writes an article he/she maintains the plan of a
    user in his/her mind that how a user can know it.
    Thus that's why this piece of writing is outstdanding. Thanks!

    my web site koch dich schlank

    ReplyDelete
  48. Hello! Do you know if they make any plugins to assist with Search Engine Optimization?
    I'm trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I'm not seeing very
    good success. If you know of any please share. Thank you!


    My website; low carb kritik
    my page - kohlenhydratarme Diät Rezept

    ReplyDelete
  49. Magnificent beat ! I would like to apprentice while you amend your site, how could i subscribe for a blog site?
    The account helped me a appropriate deal. I have been tiny bit acquainted of this your broadcast provided vibrant clear concept

    Feel free to visit my blog: wordpress grundkurs

    ReplyDelete
  50. Hi friends, nice piece of writing and pleasant arguments commented at this place,
    I am truly enjoying by these.

    Here is my site: abnehemen schnell

    ReplyDelete
  51. I almost never leave a response, however i did a few searching
    and wound up here "Kode Warna RGB Dan Hexadecimal". And I do have a
    couple of questions for you if it's allright. Could it be simply me or does it look like a few of the responses look as if they are coming from brain dead people? :-P And, if you are writing on other online social sites, I would like to keep up with anything fresh you have to post. Would you list of the complete urls of your social sites like your linkedin profile, Facebook page or twitter feed?

    Stop by my page: koch dich schlank

    ReplyDelete
  52. Hi there friends, nice piece of writing and good arguments commented
    at this place, I am truly enjoying by these.

    Here is my web blog fit und schlank durch paleo
    Also see my site: die paleo rezepte

    ReplyDelete
  53. Hello! I know this is kind of off topic but I
    was wondering which blog platform are you using for this website?
    I'm getting sick and tired of Wordpress because I've had issues
    with hackers and I'm looking at options for another platform. I would be great if you could point me in the direction of a good platform.

    My website :: Massage
    my page :: Gesichtsmassage

    ReplyDelete
  54. I appreciate, lead to I discovered just what I was looking for.

    You've ended my four day long hunt! God Bless you man. Have a great day. Bye

    my homepage ... low carb dessert recipes

    ReplyDelete
  55. It's wonderful that you are getting thoughts from this article as well as from our argument made at this time.

    Feel free to visit my blog post glutenfreie Diät
    My site :: glutenfreie Ernährungsform

    ReplyDelete
  56. What a information of un-ambiguity and preserveness of valuable familiarity on the topic of unexpected feelings.


    my blog post: riester rente beamte

    ReplyDelete
  57. I’m not that much of a online reader to be honest but your sites really nice, keep it up!
    I'll go ahead and bookmark your site to come back later. Cheers

    My blog; gerichte ohne kohlehydrate

    ReplyDelete
  58. If you are going for best contents like myself, simply pay a quick visit
    this web page every day for the reason that it presents feature contents, thanks

    Here is my weblog: high protein diet

    ReplyDelete
  59. Link exchange is nothing else except it is simply placing the other person's weblog link on your page at suitable place and other person will also do same for you.

    Also visit my homepage; wdbacg0030hch-eesn test

    ReplyDelete
  60. Thanks for ones marvelous posting! I genuinely enjoyed reading it, you will be a great author.
    I will always bookmark your blog and will often come
    back in the foreseeable future. I want to encourage one to continue your great posts, have a nice day!


    my web site rentenversicherung
    Also see my webpage > steuerberater kostenlos

    ReplyDelete
  61. Asking questions are genuinely pleasant thing if you are not understanding something totally,
    but this paragraph provides good understanding even.

    Feel free to visit my blog post; steuerberater fachberater

    ReplyDelete
  62. Greetings from Los angeles! I'm bored to death at work so I decided to check out your blog on my iphone during lunch break. I love the info you provide here and can't wait to take a look when I get home.
    I'm surprised at how quick your blog loaded on my mobile .. I'm not even using WIFI,
    just 3G .. Anyways, superb blog!

    Have a look at my website; geldanlage edelholz

    ReplyDelete
  63. Hello there! I know this is kinda off topic but
    I'd figured I'd ask. Would you be interested in trading links or maybe guest writing a blog article or vice-versa?

    My site addresses a lot of the same topics as yours and I think
    we could greatly benefit from each other. If you are interested feel free to shoot me an e-mail.

    I look forward to hearing from you! Fantastic blog by the way!


    Also visit my webpage :: paläo ernährung

    ReplyDelete
  64. A motivating discussion is worth comment. I believe that you ought to write more about this topic, it may not be a taboo
    matter but usually folks don't speak about such subjects. To the next! Kind regards!!

    Feel free to surf to my web-site lowcrab

    ReplyDelete
  65. Just wish to say your article is as astounding.

    The clarity in your post is just nice and i could
    assume you're an expert on this subject. Fine with your permission let me to grab your feed to keep up to date with forthcoming post. Thanks a million and please continue the enjoyable work.

    my web blog 2 leiner lenkmatte

    ReplyDelete
  66. Does your blog have a contact page? I'm having problems locating it but, I'd like to shoot
    you an e-mail. I've got some suggestions for your blog you might be interested in hearing. Either way, great blog and I look forward to seeing it develop over time.

    Also visit my webpage :: get your ex back after no contact

    ReplyDelete

Bagi sobat-sobat silahkan comment disini, Insya Allah saya comment balik di blog anda. Trims atas kerjasamanya

Langganan Artikel

Artikel Gtais : :

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Total Kunjungan

 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme !, Converted into Blogger Template by Bloganol dot com ! Modified by Saung Web ! , On Blogger